„Adevărul“ reia serialul despre Revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armata română a folosit întreaga tehnică militară , în timpul Revoluţiei din 1989, într-un adevărat război de gherilă
Armata română a folosit întreaga tehnică militară , în timpul Revoluţiei din 1989, într-un adevărat război de gherilă

Ziarul „Adevărul" va găzdui, din nou, începând de luni, o serie de articole dedicate celui mai important eveniment din istoria recentă a României: Revoluţia din decembrie 1989.

 Este a treia iniţiativă de acest fel, după succesele înregistrate în martie-mai 2010, respectiv aprilie-iulie 2011. 121 de episoade a adunat serialul „Misterele Revoluţiei" în primele două sezoane.Două luni de acum înainte, „Adevărul" va publica mărturii nepreţuite despre Revoluţia trăită la Televiziune, la Radio, pe străzi, printre gloanţe. După ce în „primăvară-vară" am scris despre Revoluţia în oraşele mici şi mijlocii, pentru sezonul „toamnă-iarnă" vă propunem întoarcerea în epicentrul cutremurului de stradă care a dus la căderea ceauşismului - Bucureşti, kilometrul zero al diversiunilor.

E lungă lista persoanelor care îşi vor povesti Revoluţia în „Adevărul". Sunt voci fără de care o înţelegere adecvată nu ar fi posibilă. Reţineţi, pentru început, câteva nume: Cazimir Ionescu, Ilie Ciurescu, Mihai Tatulici, Ion Caramitru, Andrei Pleşu, Alexandru Arşinel, Dumitru Graur, Alexandru Mironov, Dumitru Iliescu, Sergiu Nicolaescu. Şi, cum spunea poetul Grigore Vieru, „cine nu şi-a scris istoria cu sângele, acela sau n-a avut-o nicicând sau crede că poate trăi pe contul istoriei altora". Acest serial este despre sângele cu care ne-am scris istoria în decembrie 1989.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite