"Adevărul", cel mai citit ziar de calitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Adevărul" este cel mai citit ziar de calitate în luna septembrie, devansând cotidienele "Evenimentul" zilei şi "Jurnalul Naţional", arată un sondaj realizat recent de institutul Gallup

"Adevărul" este cel mai citit ziar de calitate în luna septembrie, devansând cotidienele "Evenimentul" zilei şi "Jurnalul Naţional", arată un sondaj realizat recent de institutul Gallup România.

La întrebarea "Care este ziarul central pe care îl citiţi cel mai des?", 11% din persoanele chestionate au răspuns cotidianul "Adevărul". Cel mai citit dintre toate ziarele rămâne tabloidul "Libertatea" (editat de trustul Ringier), care a fost numit de 21% din repondenţi. "Adevărul" este urmat de cotidianul "Evenimentul zilei" (9%), "Jurnalul Naţional" (8%), "România liberă" (3%) şi "Gândul" (2%). În ceea ce priveşte cel mai vizionat post de televiziune din România, 39% din români au răspuns Pro TV.

Acesta este urmat de Antena 1 şi Realitatea TV (câte 15%), TVR 1 (14%) şi Antena 3 (2%). La capitolul radiouri, 17% din repondenţi au preferat Radio România Actualităţi. Radioul public este urmat de posturile Europa FM (15%), Kiss FM şi Pro Fm (cu câte 10%) şi Radio 21 (3%). Din totalul repondenţilor, 19% au declarat că citesc presa zilnic, iar 22 de procente au afirmat că se uită peste un ziar de două, trei ori pe săptămână.

Studiul a fost comandat de Asociaţia pentru Strategii Guvernamentale (ASG) şi a fost realizat pe un eşantion de 1.154 de persoane la nivel naţional, cu vârsta de peste 18 ani. Scopul cercetării este să constate agenda populaţiei. Această cercetare este cea de-a opta realizată în acest an, temele fiind diferite. Realizatorii studiului au folosit un mod dual de intervievare, faţă în faţă şi prin telefon. (Iulia Bunea)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite