Aderarea la Pilonul II, în impas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa formularelor face ca noii angajaţi să nu-şi poată alege de bunăvoie administratorul banilor săi. În această situaţie se află şi Ioana V., care are de trei luni şi trei

Lipsa formularelor face ca noii angajaţi să nu-şi poată alege de bunăvoie administratorul banilor săi. În această situaţie se află şi Ioana V., care are de trei luni şi trei săptămâni carte de muncă. Ioana este aproape de limita celor patru luni cât are un angajat nou la dispoziţie pentru a adera la un fond de pensii obligatorii. A vrut să încheie contractul cu un reprezentant al unei societăţi de top.

I s-a spus că nu se poate, pentru că nu există încă formulare, iar acest lucru ar mai putea dura cel puţin două săptămâni. Cum perioada legală expiră, Ioana V. va ajunge la redistribuire, deşi transferul în aceste cazuri se va face fără penalizări.

În aşteptarea formularelor

"Norma de aderare continuă a fost publicată în Monitorul Oficial abia acum o săptămână. Atunci societăţile au putut depune cererea pentru noile formulare de aderare, iar în momentul de faţă aşteptăm aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru a încheia noi contracte", ne-a declarat Radu Vasilescu, directorul ING Fond de Pensii.

În replică, CSSPP spune că se pot folosi şi vechile formulare, până la epuizarea stocurilor. "Cinci societăţi au fost avizate deja pentru tipărirea noilor formulare privind aderarea continuă. Este vorba de BRD Fond de Pensii, Generali, BCR, Allianz - Ţiriac Pensii şi Omniasig. Mai sunt în curs de avizare încă patru", spune Dan Zăvoianu, şef serviciu comunicare.

Din Pilonul II fac parte pensiile administrate privat la care cetăţenii până în 35 de ani se înscriu obligatoriu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite