Acvatot se extinde prin achiziţii în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Acvatot intenţionează să cumpere în 2008 o firmă românească cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro, şi să se extindă, până în 2009, în Republica Moldova,

Compania Acvatot intenţionează să cumpere în 2008 o firmă românească cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro, şi să se extindă, până în 2009, în Republica Moldova, Bulgaria şi Ucraina.

"Vrem să preluăm o firmă din România cu activităţi şi clientelă fie similare cu ale noastre, fie complementare, care să dezvolte un alt gen de reţele decât cele utilitare, cum ar fi, de exemplu, cele de termoficare, cablare telefonică sau fibră optică.

Condiţia este să aibă o cifră de afaceri de cel puţin 10 milioane de euro", a declarat Francois Debergh, administratorul Acvatot. Firma a angajat, în vederea achiziţiei, un partener specializat în acest tip de operaţiuni. "Data-limită pe care ne-am fixat-o este sfârşitul acestui an. Achiziţia va fi suportată fie de Acvatot, fie de compania mamă SETHA din Franţa", a afirmat Debergh. El a precizat că Acvatot intenţionează să-şi extindă operaţiunile, până în 2009, în Republica Moldova, Bulgaria şi Ucraina, în principal prin participarea la proiecte de centre comerciale.

"În acest an ne-am propus deschiderea unor puncte de lucru în nordul ţării, precum şi dezvoltarea celor trei existente la Timişoara, Ploieşti şi Constanţa", a spus Debergh. Investiţiile companiei din acest an, în valoare de circa un milion de euro, vor viza achiziţia de utilaje şi echipamente. Lucrările de infrastructură au avut anul trecut o pondere de 35% în afacerile firmei, similară cu cea a proiectelor de modernizare a sistemelor de apă şi canalizare.

Totodată, reţelele de gaz au avut o cotă de 20%, restul de 10% fiind completat de alte activităţi, precum analize, inspecţii sau intervenţii de urgenţă. Pentru acest an, Debergh estimează că segmentul lucrărilor de infrastructură va înregistra o cotă mai mare cu până la 10 puncte procentuale, proiectele de modernizare a sistemelor de apă urmând să scadă în mod similar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite