Acuzaţiile aduse României nu au fost dovedite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

există suspiciuni, dar nu şi dovezi. În aceste condiţii, cei care au decis votul au fost europarlamentarii din Grupul Liberal European. Ei s-au pronunţat în favoarea raportului, numai după ce,

există suspiciuni, dar nu şi dovezi. În aceste condiţii, cei care au decis votul au fost europarlamentarii din Grupul Liberal European. Ei s-au pronunţat în favoarea raportului, numai după ce, la votul precedent din Comisia temporară, baroana Sarah Ludford, vicepreşedintele Comisiei din partea liberalilor, scosese paragraful cu numele României şi al Poloniei. Pentru prima dată, un observator român la Parlamentul European, Marian Jean Marinescu, i-a adresat întrebări raportorului Dick Marty, cerându-i public explicaţii pentru acuzaţiile aduse României fără nicio dovadă. După votul PE, senatorul liberal Vlad Popa, observator la PE, a declarat, în exclusivitate pentru Adevărul: "Consider că acuzele nu pot fi făcute decât pe bază de dovezi, iar astfel de dovezi, în cazul României nu există. SUA sunt un aliat loial UE şi atât legislativul european, cât şi cel american trebuie să întreţină aceste bune relaţii pacifiste."
Raportul Parlamentului European nu vine cu nicio informaţie nouă şi nici nu va avea consecinţe deosebite. Europarlamentarii rămân însă divizaţi în privinţa criticilor aduse CIA şi SUA. Cea mai importantă poziţie a fost cea exprimată de Franco Frattini, responsabil pe Justiţie şi Securitate, care susţine că ar trebui definite reglementările europene pentru zborurile necomerciale ce utilizează avioane ale statelor UE. În final, cea mai grea piesă europeană în acest scandal nu vine de la instituţiile UE, ci de la magistraţii italieni, care l-au arestat pe Marco Mancini, şeful brigăzii antiterorism a serviciilor secrete italiene în cadrul anchetei privind presupusa răpire a imamului egiptean Abu Omar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite