Acuzaţii de spionaj şi birouri sigilate la Primăria Orşova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Orşova, sprijiniţi de secretarul instituţiei, Marian Boţilă, au sigilat biroul primarului Constantin Negulescu, sala mare de şedinţe şi biroul inginerului de sistem

Consilierii locali din Orşova, sprijiniţi de secretarul instituţiei, Marian Boţilă, au sigilat biroul primarului Constantin Negulescu, sala mare de şedinţe şi biroul inginerului de sistem din primărie, Sorin Fundătureanu, pe motiv că, în timpul unei şedinţe de lucru, edilul-şef ar fi pus la cale înregistrarea lor audio şi video "în condiţii ilegale".

"După circa 15 minute de la începutul şedinţei de lucru la care domnul primar a refuzat să asiste, consilierii Constantin Florea şi Ivan Ianculovici au observat că aparatul de înregistrare pe hard-disc, ascuns sub comodă, ne înregistra fără acordul nostru. Inginerul de sunet din primărie a recunoscut că a aranjat înregistrarea ilegală din dispoziţia primarului Negulescu, aşa cum se vede din imaginile video, înregistrate pe aparatul ascuns. Vă rugăm să vă deplasaţi la faţa locului pentru sigilarea şi ridicarea corpului delict folosit la înregistrarea incriminată", se arată în plângerea penală înaintată la foc automat Poliţiei Orşova de către consilierii locali. Consilierii nu au mai aşteptat însă intervenţia poliţiei, ci au sigilat birourile din primărie.

Primarul Constantin Negulescu susţine că şi el a reclamat la poliţie, pentru abuzuri grave, "grupul de interese" care îl acuză de spionaj.

"Eu nu am dat nicio dispoziţie"

"Pentru aparatura video care înregistrează şedinţele de consiliu local există hotărâre aprobată în acest sens. Eu nu am dat nicio dispoziţie ca să fie înregistraţi dumnealor în acea seară, când s-au întrunit ilegal. Poate a apăsat cineva din greşeală pe vreun buton, cu toate că întâlnirile dintr-o instituţie publică sunt publice şi nu ştiu ce ar fi avut de ascuns.

Cu complicitatea secretarului Marian Boţilă şi prin abuz au sigilat mai multe birouri din primărie. La ora actuală, aparatura de înregistrare a fost luată de acest grup de consilieri, practic furată, şi scoasă în afara instituţiei", ne-a declarat primarul Negulescu. Poliţia anchetează acum conflictul de la Primăria Orşova.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite