Acuzat de mânării cu fonduri europene, Ciobotea - eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Petre Ciobotea, arestat în 2003 cu mare tam-tam pentru luare de mită, a fost pus în libertate, joi seară, de instanţa

Fostul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Petre Ciobotea, arestat în 2003 cu mare tam-tam pentru luare de mită, a fost pus în libertate, joi seară, de instanţa supremă, după ce, în urmă cu nicio lună, Fănel Pavalache a părăsit condiţionat închisoarea.
Ciobotea, prins în flagrant cu o şpagă de 10.000 de euro, a fost imediat exclus din PSD, iar la capătul unui proces relativ scurt a fost condamnat de Tribunalul Dolj la 10 ani de închisoare, pedeapsă redusă apoi la jumătate de Curtea de Apel Craiova. În momentul flagrantului, procurorii au găsit în maşina lui Ciobotea mai multe contracte în alb de sponsorizare a PSD Mehedinţi, iar presa locală a dezvăluit că acesta era naşul fostului ministru al transporturilor, Miron Mitrea. Întrucât nu i s-ar fi respectat dreptul la apărare, magistraţii s-au văzut nevoiţi să dispună eliberarea lui Ciobotea şi rejudecarea sa. şpaga cu care a fost prins Ciobotea reprezenta un procent din fonduri europene ISPA, pe care acesta le-a repartizat unei firme, iar cazul era cel de-al 43-lea care intra în atenţia Oficiului de Luptă Antifraudă al Uniunii Europene. Eliberarea lui Ciobotea a venit exact în ziua în care OLAF a dat publicităţii raportul Comisiei privind lupta împotriva fraudei şi protecţiei intereselor financiare ale UE, raport în care România ocupa locul I în privinţa numărului de nereguli înregistrate în cheltuirea fondurilor comunitare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite