"Actul terorist pus la cale de tânărul timişorean nu are legătură cu religia islamică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muftiul cultului musulman din România, Iusuf Muurat, spune că ce a vrut să facă tânărul Florin Lesch la Timişoara nu are nicio legătură cu religia islamică. Muftiul se teme pentru

Muftiul cultului musulman din România, Iusuf Muurat, spune că ce a vrut să facă tânărul Florin Lesch la Timişoara nu are nicio legătură cu religia islamică. Muftiul se teme pentru comunitatea musulmană, se teme ca nu cumva cineva să repete exemplul bărbatului din Lugoj.
- Ce legătură are actul terorist plănuit de tânărul timişorean cu religia islamică?
- Este un caz neplăcut şi îmi pare rău că s-a întâmplat aşa ceva pe teritoriul românesc. M-a luat prin surprindere. Ce a încercat să facă tânărul din Timiş nu are vreo legătură cu religia. Din păcate, există site-uri care îi îndeamnă pe tineri să devină fanatici. Există o provocare din partea acestor site-uri.
- Cine administrează aceste site-uri?
- Sunt site-uri ale extremiştilor musulmani, site-uri radicale, nu islamice. Ce a vrut să facă acel bărbat la Timişoara nu are nicio legătură cu religia islamică. Există un verset care spune că "cel care ucide un suflet, ucide o societate". Nimeni nu are voie să ia o viaţă. Din păcate, există musulmani extremişti, care interpretează diferit cuvântul lui Dumnezeu.
- Ce măsuri veţi lua pentru prevenirea actelor teroriste în România?
- O să analizăm situaţia şi vom lua o decizie. Oricum, trebuie să ne îndreptăm acum, mai mult, spre tineri. Sunt îngrijorat de soarta copiilor care provin din familii destrămate, copii care pot fi atraşi de site-uile care promovează astfel de mesaje. şi nu mă refer doar la copiii musulmani, ci la tineri de toate naţionalităţile. Cât despre faptul că bărbatul din Timişoara se convertise depinde în ce atmosferă a făcut asta. La noi nu a venit. Depinde ce cărţi şi ce materiale a studiat. Problema se pune cu ce fel de mediu a avut contact, ce fel de anturaj a avut. Ceea ce a făcut el a fost din convingere personală. Sunt îngrijorat, cum v-am spus, şi de soarta comunităţii mele. Nu pot să controlez întreaga comunitate. Din păcate, prea multă libertate poate avea şi un impact negativ asupra oamenilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite