Actuala cota a TVA pentru medicamente va fi mentinuta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul nivel al TVA va fi mentinut si dupa 1 ianuarie 2007, au anuntat ieri, la unison, atat premierul Calin Popescu Tariceanu, cat si ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Anuntul

Actualul nivel al TVA va fi mentinut si dupa 1 ianuarie 2007, au anuntat ieri, la unison, atat premierul Calin Popescu Tariceanu, cat si ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Anuntul acestora face partial lumina in privinta intentiilor Guvernului pentru anul viitor. Alte probleme neabordate, ieri, la sediul PNL, dar indelung dezbatute pe scena publica, privesc cota redusa de TVA la medicamente si servicii turistice de cazare, aducerea pensionarilor si populatiei rurale printre contributorii la asigurarile sociale si de sanatate si viitoarea contributie a Romaniei la bugetul UE. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a facut precizari suplimentare pentru ziarul Adevarul.
- Ati anuntat recent, alaturi de premierul Tariceanu, men-tinerea cotei de TVA la actualul nivel. Totusi, nemultumurile ar putea persista atat timp cat nu se stie nimic de nivelul de TVA pentru medicamente sau pentru servicii turistice de cazare. Le veti mentine si pe acestea la acest nivel?
- Intentionam sa pastram actualele cote ale TVA atat pentru medicamente, cat si pentru serviciile de cazare. Mai mult, pentru anul viitor incercam ca toate sumele colectate la fondurile pentru asigurari de sanatate sa le alocam acestui domeniu.
- Pentru o fiscalizare mai buna, veti propune introducerea pensionarilor si a populatiei din mediul rural printre cei care platesc contributii la asigurarile sociale si de sanatate?
- Nu intentionez asa ceva.
- Cu incepere din 2007, Romania va trebui sa contribuie la bugetul UE cu cel putin 1% din PIB, iar pe de alta parte pentru fondurile structurale si de coeziune va trebui sa contribuim cu aproximativ 2% din PIB. De unde vor veni banii, atat timp cat ati anuntat ca atat actualul nivel al TVA, cat si cel al cotei unice vor fi mentinute?
- Deocamdata ne gandim la bugetul pe anul 2006, aceasta este prioritatea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite