Actorul Ilarion Ciobanu şi-a dorit funeralii discrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul actorului Ilarion Ciobanu, Ioachim, a declarat că dorinţa tatălui său, înainte de moarte, a fost ca funerariile sale să se desfăşoare cât mai discret. "Dorinţa lui a fost ca

Fiul actorului Ilarion Ciobanu, Ioachim, a declarat că dorinţa tatălui său, înainte de moarte, a fost ca funerariile sale să se desfăşoare cât mai discret.

"Dorinţa lui a fost ca totul să se desfăşoare cât mai discret, însă cineva nu i-a respectat această dorinţă. Sunt lucruri personale şi nu vom face publice locul şi data când va fi înmormântat", a spus regizorul Ioachim Ciobanu. Conform apropiaţilor familiei, artistul va fi incinerat săptămâna aceasta.

Artistul a decedat duminică dimineaţă, la vârsta de 77 de ani, în locuinţa sa din Bucureşti, răpus de un cancer faringian. După ce a primit acest diagnostic, Ilarion Ciobanu s-a izolat de lume şi şi-a trăit ultimii ani ai vieţii într-o la fel de deplină discreţie .

Actorul, care s-a impus prin roluri de excepţie precum cel din ecranizarea după romanul "Răscoala" de Liviu Rebreanu, dar şi "Gherasim" sau "Comisarul Roman", a avut o ultimă mare bucurie, în urmă cu două luni, când s-a născut nepoţica sa, Clara Ioana, fiica lui Ioachim.

"Avea o sinceritate totală"

Regizorul Mircea Mureşan, care l-a distribuit pe actor în serialul "Lumini şi umbre" sau în filmul "Răscoala", a declarat că "e consternat" de dispariţia celui pe care l-a considerat unul din actorii săi preferaţi. "<> , filmul care de fapt l-a consacrat, a fost adevăratul meu debut în cinematografie, o turnură importantă în carieră, în arta pe care încercam s-o construim."

Mureşan mai spune că Ilarion Ciobanu avea o sinceritate totală, care se baza pe "o intuiţie a adevărului uman". "În particular, era adorabil, un partener de lucru excelent, cu un spirit special al verbului.

Avea întotdeauna o replică de umor, ne înveselea de câte ori eram prea concentraţi în munca noastră. Niciodată n-a făcut din meseria sa o povară, încât pentru cinematografie este o grea pierdere", conchide regizorul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite