Acţionarii indirecţi vor fi scoşi la lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a adoptat instrucţiunea prin care orice acţionar care are mai mult de 33% din drepturile de vot în cadrul unei companii este obligat să facă ofertă publică de preluare, în termen de două luni.

Astfel, atât acţionarii care deţin în mod direct peste 33% din acţiunile unui emitent, atât şi cei care controlează indirect mai mult de 33% sunt obligaţi să lanseze oferte publice de preluare, în termen de două luni de la publicarea instrucţiunii în „Monitorul Oficial“.

Comisia consideră ca deţineri indirecte ale unui acţionar şi deţinerile directe ale persoanelor cu care acesta acţionează în mod concertat, în condiţiile în care acţionarul controleză el însuşi în mod direct drepturi de vot la respectivul emitent.

Totodată, sunt considerate deţineri indirecte şi acţiunile controlate de o persoană juridică, dacă acţionarul poate influenţa modalitatea de exercitare a drepturilor de vot ale persoanei juridice, dacă acţionarul şi persoanele cu care acţionează în mod concertat deţine peste 50% din drepturile de vot la persoana juridică sau dacă se află în raport cu aceasta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite