Accident cu petrol pe râul Sabăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râul Sabăr din judeţul Argeş a fost poluat ieri cu petrol din cauza avarierii unei conducte de transport de apă sărată şi petrol de la SC Petrom SA. Comisarii de mediu de la Argeş spun că

Râul Sabăr din judeţul Argeş a fost poluat ieri cu petrol din cauza avarierii unei conducte de transport de apă sărată şi petrol de la SC Petrom SA. Comisarii de mediu de la Argeş spun că poluarea se întinde pe o lungime de 15 km şi o lăţime de un metru.

Specialiştii de la mediu au prelevat probe de apă şi au avertizat localităţile Leordeni, Crângurile, Gura Foii şi Găieşti să nu-şi mai adape animalele din râu.

"Pentru stoparea poluării, echipele poluatorului SC Petrom S.A. şi ANAR au realizat un număr de zece baraje din paie şi materiale absorbante, în secţiunea podului din localitatea Crângurile. Se acţionează pentru curăţirea malurilor cu o echipă formată din 20 de oameni, 50 de saci cu materiale absorbante şi două vidanje", a declarat Octavian Popa, comisarul-şef de la Garda Naţională de Mediu. Societatea poluatoare va primi o amendă de minimum 80.000 RON, suma finală urmând să fie stabilită ulterior, după finalizarea intervenţiilor de depoluare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite