Accident de muncă în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, în judeţ au avut loc 22 de astfel de accidente. Un muncitor a căzut de la aproximativ patru metri înălţime, în timp ce executa lucrări de renovare la restaurantul Borsalino, situat pe B-dul I.C. Brătianu din Satu Mare.

Vasile Achim, în vârstă de 46 de ani, repara peretele resturantului urcat pe scară, dar s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit direct pe spate, pe trotuar, împreună cu bara de metal pe care o avea în mână. Accidentul s-a produs ieri dimineaţă, la ora 11.45,  sub privirile a zeci de trecători. Deşi se mişca cu dificultate şi acuza dureri în zona toracelui, bărbatul a aşteptat în picioare sosirea ambulanţei, chemată de un trecător. Victima a fost transportată de un echipaj SMURD la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Satu Mare. „A venit la spital cu o fractură la omoplat, braţul vătămat i-a fost imobilizat şi a fost trimis acasă”, a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Colegii l-au ridicat în picioare

„S-a auzit o bubuitură înfundată şi apoi un zgomot metalic, am crezut că nu se mai ridică de pe jos”, afirmă Maria Fedorca, martoră la accident. Femeia susţine că, după cădere, bărbatul a rămas inert timp de două minute şi a fost ridicat în picioare de colegii săi de echipă împotriva recomandărilor trecătorilor, care l-au rugat să-l lase întins pentru a nu-i agrava eventualele leziuni interne. Acesta este cel de-al 22-lea accident de muncă produs în judeţ de la începutul anului şi al treilea din ultimele două săptămâni. Trei oameni au murit în accidentele de muncă produse în 2009.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite