“Accident de muncă la Bari: un român şi un italian, într-o cisternă cu must”- Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală americană, aflată pe ultima sută de metri, ocupă şi astăzi prima pagină a principalelor cotidiene din Peninsulă. O altă temă dezbătută de presa italiană este cea a crizei economice, care îşi pune din ce în ce mai mult amprenta asupra economiei italiene.

“Obama, avantaj între 7 şi 11 puncte”, relevă cotidianul “La Stampa”. Cursa pentru Casa Albă a ajuns pe ultima sută de metri, iar candidaţii îşi joacă astăzi ultimele cărţi. Ultimul sondaj Reuters/Zogby îl  plasează pe Barack Obama pe primul loc în şase din cele opt state-cheie americane, cu un avantaj de şapte puncte în faţa contra-candidatului său republican John McCain.

“Giulio Andreotti, leşin în direct”, titrează cotidianul “Corriere della Sera”. Politicianului italian Giulio Andreotti, care anul viitor va împlini 90 de ani, i s-a făcut rău aseară, în timpul unei emisiuni de pe Canale 5. Emisiunea a fost întreruptă pentru câteva minute, după care Andreotti şi-a revenit.

“Napoli, Camorra împuşcă cinci minori”
, relatează tot “Corriere della Sera”. Patru persoane au împuşcat cinci minori cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani, zilele trecute, la Napoli. Cei cinci au fost răniţi uşor. Se pare că a fost vorba despre o acţiune de avertisment a Camorrei.

“Creştere zero în Europa, recesiune în Italia”
, anunţă cotidianul “La Repubblica”. Astăzi sunt aşteptate estimările Uniunii Europene privind influenţa crizei economice mondiale asupra economiei europene. De la Bruxelles se prevede un răspuns destul de  pesimist. Previziunile economice ale toamnei acestea vor fi făcute publice de către responsabilul UE pentru Afaceri Economice, Joaquin Almunia.

“Pieţele asiatice sunt optimiste, iar bursele europene deschid în creştere”
, scrie cotidianul “Il Giorno”. Astăzi bursele europene au deschis cu un indice pozitiv: Mibtel +1,1%, Cac40 1,11% şi Dax 1,81%. Aceeaşi situaţie pozitivă a fost înregistrată şi în rândul burselor din Manilla, Hong Konfg, Bombay şi Sidney.

“Accident de muncă la Bari: un român şi un italian,  într-o cisternă cu must”, relatează cotidianul “Il Messagero”. Doi muncitori, un italian şi un român, au fost implicaţi într-un accident de muncă la Minervino Murge, în apropiere de Bari. Cei doi au căzut într-o cisternă cu must. Italianul, în vârstă de 46 de ani, a decedat, iar românul, de 24 de ani, a fost transportat de urgenţă la spitalul din localitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite