„Acasă“, un documentar-eveniment despre mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima TV difuzează astăzi, de la ora 10.00, cel mai impresionant film al anului despre Pământ. Documentarul poate fi vizionat şi în cinematografe. Filmul este continuarea producţiei „An Inconvenient Truth“, regizată de Al Gore. Documentarul conţine imagini din 54 de ţări.

Schimbările climatice şi problemele legate de mediu cauzate de modul iresponsabil în care au fost consumate resursele planetei în ultimii 50 de ani au devenit o tematică intens dezbătută, care a atras mulţi militanţi preocupaţi de evoluţia mediului înconjurător.

Filmul regizat de Yann Arthus-Bertrand este o călătorie în 54 de ţări, o contemplare a planetei, peste care se suprapune un monolog critic la adresa distrugerilor cauzate de acţiunile omului. Filmul continuă povestea producţiei „An Inconvenient Truth“, regizată de celebrul Al Gore.

Documentarul nu conţine interviuri, producătorii optând pentru o vedere de ansambul asupra planetei, compusă din imagini surprinse de la înălţime.

„Din cer nu mai este nevoie de explicaţii“, argumentează producătorul Denis Carot alegerea făcută. Filmul a fost realizat în 54 de ţări şi prezintă locuri extraordinare, cu scopul de a arăta comorile naturii care mai pot fi conservate. Vocile pe care le auziţi în documentar le aparţin unor actriţe celebre, Glenn Close, pentru versiunea în limba engleză şi Salma Hayek, pentru cea în spaniolă.

Mediul, o temă provocatoare

Relaţia om-natură-tehnologie şi efectul ei asupra mediului a trezit interesul cineaştilor în urmă cu mai mult de 20 de ani.

Documentare de acest gen au apărut încă de la începutul anilor ’80, cele mai cunoscute fiind seria de documentare experimentale „Trilogia Qatsi“, realizată între anii 1983 şi 2002, de regizorul Godfrey Reggio şi documentarul „Baraka“, regizat de Ron Fricke. Toate aceste filme au necesitat ani întregi de filmare în zeci de ţări.

„Acasă“, la TV şi la cinema

Filmul va fi lansat în 127 de ţări şi este difuzat astăzi de televiziuni din peste 50 de ţări. În cinematografe, filmul va rula în Bucureşti, astăzi, la Hollywood Multiplex (18.45, 21.15, 23.45) şi de astăzi până joi la Movieplex (13.15, 15.30, 18.00).

În Statele Unite, filmul va fi difuzat de National Geographic Channel, iar în Franţa de France 2, post implicat în realizarea acestuia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite