Academic disco, soul şi funk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tom Wilson, absolvent al Universităţii Oxford, mixează de câţiva ani în Bucureşti

Tom Wilson mixează împreună cu DJ-ii Rusu & Flore mixează împreună, sâmbătă seară, la Embryo. Tom, aşa cum îl trădează numele, este englez, stabilit de ceva timp în România, ţară unde pare că s-a integrat perfect în peisaj.

Vă este cunoscut poate de la emisiunea pe teme turistice pe care o prezenta împreună cu Gianina Corondan la TVR şi din activitatea sa de câţiva ani de DJ prin cluburile bucureştene, fie ele Embryo, Web sau Amsterdam. Tom a mixat împreună cu nume grele ale scenei de clubbing internaţională, printre care DJ Woody, Malcolm Catto, Adam Freeland, Bonobo (Tru Thoughts/Ninja Tune), Jazzman Gerald (Gerald Short, Jazzman Records). Unul dintre evenimentele cele mai haioase din Bucureşti, care s-a bucurat de altfel de mare succes, a fost DJ Democracy, o idee pe care Tom a introdus-o pe scena bucureşteană, seri în care locul la masa de mixat era împărţit între DJi amatori de public.

Oricine avea, astfel, dreptul la 15 minute de faimă, putând să pună selecţia de discuri adusă de acasă. În prezent, Tom este autorul unei rubrici de muzică în revista Elle şi colaborator al revistei FHM, care i-a dat mână liberă într-o rubrică pe teme de lifestyle şi societate, având la activ şi articole pentru celebrele reviste The Face şi Dazed and Confuzed. DJ Flore şi Rusu abordează stiluri de la eclectic-nujazz, funk, soul la broken beats.

Cei doi au colaborat cu Electric Brother şi DJ Sleek (NewYork) şi mixează frecvent la Embryo, Frame sau la Cina, fie sub numele de Khidja Clouds Society, o societate underground de muzică pe care au creat-o alături de artistul Vexx. Cei doi mărturisesc că, în ciuda faptului că aria muzicală pe care o abordează este din ce în ce mai vastă, de la funk brazilian la space disco, păstrează aceeaşi mare admiraţie pentru albumul "Seară de jazz" al Aurei Urziceanu. De altfel, amândoi sunt colecţionari de discuri, fiecare dintre ei deţinând mai multe copii ale respectivului disc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite