Academia Caţavencu: Şmecherii de Dorobanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Academia Caţavencu: Şmecherii de Dorobanţi
Academia Caţavencu: Şmecherii de Dorobanţi

Bădăranul de cinematograf, mârlanul de Dorobanţi, mitocanul de birou. Denumiri interesante ale unor specii de care ne lovim zilnic, astea sunt temele discutate la emisiunea Realitatea te priveşte, difuzată aseară de Realitatea TV, avându-i ca invitaţi pe Doru Buşcu, director editorial al Cotidianul, Mihai Dobrovolscki, Radio Guerrila,  Victor Ciorbea şi Ion M. Ioniţă, redactor şef adjunct la Adevărul.

Academia Caţavencu apare împreună cu suplimentul "Şmecherii de Dorobanţi - Top 30". Suplimentul din care, printre altele, puteţi afla răspunsuri la întrebări dintre cele mai stresante:

"E un fenomen care s-ar numi simplificat aspiraţie de clan. Există o populaţie cu un comportament tribal, care are o limbă comună, un sistem de valori comun, o sumă de obiecte totemice şi populează nişte temple. Aceste temple sunt câteva localuri cu preţuri astronomice din Bucureşti şi în aceste localuri, aceşti oameni deosebiţi trăiesc în simbioză cu o faună specială. Aceşti tineri dezorientaţi stau pe sume mari de bani cu provenienţă discutabilă, stau pe o educaţie precară şi îşi doresc să deveină modele etalând maşini scumpe", este de părere Doru Buşcu, director editorial Realitatea Caţavencu.

"Ne-am obişnuit să vorbim de această enclavă, dar nu este vorba de o enclavă, este vorba de un rău care merge pe toate treptele societăţii şi vedem profesori care fac streeptease în clasă, judecători care se bat pe stradă, vedem încălcarea gravă a normelor elementare a meseriei în toate domeniile şi vedem că societatea nu mai are valori şi se raportează numai la acest tip de prezentare", crede Ion. M. Ioniţă, redactor şef adjunct Adevărul.

"Ne-am cam săturat să trăim în haos şi dezordine. Toată lumea vorbeşte de ei. Ba că Poponeţ a făcut amor păgubos cu Anna Lesko, ba că Plapcianu şi-a vîndut telefonul pentru nişte oameni nevoiaşi, după ce cheltuise de zece ori aceeaşi sumă cu Ramona Gabor, ba că lui Erbaşu i-a mai ieşit un fir de păr alb în barbă, etc, etc, etc,", scrie Academia Caţavencu în ediţia de astăzi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite