Acad. prof. dr. Ioan Munteanu a refuzat sa-i satisfaca obsesia Adrianei Iliescu in urma cu 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prof. dr. Ioan Munteanu, primul medic din tara la care a apelat Adriana Iliescu, a fost primit ieri in Academia Romana. Prof. Munteanu conduce, din 1990, o clinica de fertilizare in vitro din

Prof. dr. Ioan Munteanu, primul medic din tara la care a apelat Adriana Iliescu, a fost primit ieri in Academia Romana. Prof. Munteanu conduce, din 1990, o clinica de fertilizare in vitro din Timisoara. "Am cunoscut-o pe Adriana Iliescu pe cand aceasta avea 57 de ani. Este o femeie aparte, fiind foarte tenace si insistenta. Mi-a trimis scrisori, carti scrise de ea, cu dedicatie pentru mine. La recomandarea mea, a inceput un tratament hormonal pentru a-i reveni menstruatia. Acesta nu este un lucru neobisnuit, in Statele Unite ale Americii, de exemplu, sunt femei care au ciclu pana la varsta de 80 de ani", ne-a spus acad. dr. Ioan Munteanu, seful clinicii din Timisoara si realizatorul primei fertilizari in vitro din Romania. La sfarsitul anului 1999, Adriana Iliescu a ramas gravida, dar a pierdut sarcina in luna a patra. Prof. dr. Munteanu a spus ca nu a mai incercat dupa aceea sa o supuna unei fertilizari pe Adriana Iliescu, deoarece "aveam rezerve in legatura cu varsta doamnei si cu riscurile pe care le comporta sarcina". Dupa varsta de 35 de ani a femeii, sarcina este cu risc, mai spune specialistul. "Pot aparea malformatii la fat. De altfel, la o femeie insarcinata de peste 35 de ani se fac teste repetate pentru depistarea eventualelor tare genetice si a malformatiilor", a mai spus acad. dr. Munteanu. Acad. dr. Ioan Munteanu a realizat prima sarcina prin embriotransfer la mama purtatoare in anul 1995. "Daniel are acum 8 ani, este foarte istet, stie deja trei limbi straine, engleza, germana si franceza. Fiind prima sarcina prin embriotransfer pe care am asistat-o, l-am si botezat. Pana acum, s-au nascut 500 de copii prin fertilizari in vitro efectuate in clinica din Timisoara. Cea mai in varsta pacienta pe care am ajutat-o sa aiba un copil a nascut la varsta de 50 de ani si o luna. Baietelul ei are acum trei ani", a marturisit acad. dr. Munteanu.
"Salvati Copiii" ia atitudine in cazul fetitei Eliza-Maria Iliescu
"Salvati Copiii" Romania, una dintre cele mai importante organizatii destinate copiilor aflati in situatii dificile, apreciaza ca "in cazul fetitei Eliza-Maria Iliescu, pentru atingerea unui record medical, atat mama, dar mai ales echipa medicala au omis in totalitate analiza modului in care copilul se va naste, va trai si se va dezvolta". In viziunea "Salvati Copiii", care respecta principiile Conventiei ONU privind drepturile copilului, interesul superior al copilului nu a fost luat in considerare. Conventia Drepturilor Copiilor precizeaza ca interesul superior inseamna dreptul de a beneficia de cea mai buna stare de sanatate, de a creste intr-o familie apta sa-l ingrijeasca si sa-l ocroteasca pana la varsta majoratului, de a fi crescut de parinti sanatosi, activi. "Salvati Copiii" crede ca "nici un experiment medical, fie el si de notorietate mondiala, nu trebuie sa prejudicieze integritatea si dezvoltarea fiintei umane" si considera ca lipsa legislatiei eficiente din domeniul reproducerii umane si a eticii in domeniu pe subiecti umani au facut posibila povestea Adrianei Iliescu. Organizatia considera oportuna organizarea urgenta a unei simple dezbateri publice pe acest subiect.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite