Absolvenţii de clasa a VIII-a, singurii care vor mai da la vară testele naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii aflaţi acum în clasa a VIII-a sunt singurii care vor mai susţine, în vara anului viitor, testele naţionale, urmând ca, din anii viitori, accederea la liceu să se facă pe baza evaluării

Elevii aflaţi acum în clasa a VIII-a sunt singurii care vor mai susţine, în vara anului viitor, testele naţionale, urmând ca, din anii viitori, accederea la liceu să se facă pe baza evaluării din timpul gimnaziului.
Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat pentru anul şcolar 2007-2008, în perioada 30 iunie-6 iulie 2007, absolvenţii clasei a VIII-a care au promovat testele naţionale vor completa opţiunile în fişele de înscriere, urmând ca în data de 13 iulie 2007 să aibă loc prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal. În perioada 16-20 iulie 2007, va avea loc completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au promovat testele naţionale şi de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii. În 23 iulie 2007, va avea loc repartizarea computerizată a candidaţilor din a doua etapă a admiterii. Potrivit Ministerului Educaţiei, de luna viitoare, elevii de clasa a VII-a vor susţine teze cu subiecte unice la nivel naţional, elaborate de Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare, acestea urmând să înlocuiască testele naţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite