Absenţa creditelor în franci a tras în jos cota de piaţă a BCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Comercială Română (BCR) a pierdut cota de piaţă la nivelul creditelor din cauză că nu a acceptat să acorde împrumuturi în franci elveţieni. Oficialii băncii şi-au motivat

Banca Comercială Română (BCR) a pierdut cota de piaţă la nivelul creditelor din cauză că nu a acceptat să acorde împrumuturi în franci elveţieni.

Oficialii băncii şi-au motivat opţiunea tocmai prin faptul că acestea ar fi putut afecta profitabilitatea instituţiei. De asemenea, lipsa finanţărilor pentru municipalităţi a contribuit la reducerea acestui indicator.

"Am decis să nu concurăm oricum, mai ales cu băncile mici care urmăreau cota de piaţă. La nivelul municipalităţilor, marja a ajuns mai strânsă decât în ţări dezvoltate. De asemenea, nu am acordat împrumuturi în franci elveţieni şi am pierdut şi aici", a declarat, ieri, Manfred Wimmer, fostul preşedinte al BCR.

Listarea BCR, până în octombrie 2009

Acesta a mai spus că BCR îşi va creşte cota de piaţă din alte segmente de creditare. În ceea ce priveşte listarea acţiunilor BCR, Wimmer a menţionat că Erste Bank vrea să îşi respecte obligaţia contractuală şi să realizeze acest lucru până în octombrie 2009.

Totuşi, momentul actual nu este considerat ca fiind unul potrivit pentru listare. "Din cauza situaţiei actuale de pe piaţă, n-ar fi momentul ideal pentru listare, dar oricare vor fi condiţiile noi ne vom îndeplini promisiunea", a spus Wimmer.

Tot ieri, funcţia de preşedinte executiv al BCR a fost preluată oficial de Dominic Bruynseels, fost director pentru pieţe emergente în cadrul Barclays, acesta înlocuindu-l pe Manfred Wimmer, care va deveni director financiar al Erste Group Bank.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite