A murit românca lovită de un italian la metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românca agresată la metroul din Roma a murit
Românca agresată la metroul din Roma a murit

Medicii au oprit aparatele care o ţineau în viaţă pe Maricica Hăhăianu (32 de ani), asistenta româncă lovită de un italian la metrou. Conform legii, după cele şase ore a  fost declarată moartea cerebrală. Alessio Burtone va fi acuzat de omucidere.

VEZI AICI SUCCESIUNEA EVENIMENTELOR!

Episcopul orădean Virgil Bercea este alături de familia asistentei Maricica Hăhăianu


Legea spune că după constituirea comisiei care declară mortea cerebrală sunt necesare şase ore de monitorizare. Creierul Maricicăi a nu şi-a reluat însă activitatea în urma lezionării grave a trunchiului cerebral şi a unui ematom rezultate din căzătură. Agresorului, Alessio Burtone (20 de ani), i se va schimba încadrarea juridică de vătămare corporală la omucidere.

Moartea româncei în presa italiană

Cititorii comentează indignaţi soarta româncei, cu circumstanţe atenuante pentru italian sau nu. Înregistrarea video este discutată până la cel mai mic detaliu. Nu lipsesc referirile la imigranţii români, dar nici cele care l-ar vrea pe agresor în închisoare sau pedepse mai severe pentru astfel de fapte.

La aflarea veştii că soţia lui a murit, Adrian Hăhăianu i-a spus avocatului, citat de "Il Giornale": "De multe ori când venea de la muncă îmi spunea: «Azi am reuşit să salvăm o viaţă». Ea a salvat multe vieţi, dar pe ea nu a reuşit nimeni să o salveze".

Scuzele agresorului

Între timp, Alessio Burtone, tânărul care a lovit-o pe Maricica, a anunţat că-i va trimite o scrisoare de scuze soţului. „Foarte comod”, a exclamat Adrian la auzul veştii. El a mai spus că deocamdată nu a primit nicio scrisoare şi singurele scuze parvenite sunt cele publicate cu generozitate de toate ziarele.

Soţul asistentei lovite: „Nu am nimic cu italienii”

Adrian, soţul Maricicăi Hăhăianu, femeia lovită vineri la metrou în Roma speră că va fi făcută dreptate şi spune că nu are nimic cu italienii. El a sperat până în ultima clipă ca soţia lui să-şi revină.

Familia Maricicăi a refuzat scrisoarea de scuze a italianului

„Foarte comod să ceri scuze acum, după ce ai plasat un pumn de boxer”, a spus avocatul familiei de români, Alessandro Di Giovanni. Între timp procuratura romană a anuţat că va face recurs la decizia de-l acorda lui Burtone arestul domiciliar.

Moment de rugăciune

Ieri seară în staţia de metrou de la Anagnina a avut loc un moment de reculegere şi rugăciune la care au participat circa 500 de persoane. Comunitatea Sant'Egidio a vrut prin acest gest să evidenţieze că nu se trece cu indiferenţă pe lângă o persoană afltaă în dificutate. „Inimile nu trebuie dezarmate doar de violenţă ci şi de indiferenţă”, a spus preotul care a condus momentul de rugăciune, Don Gino Bolchini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite