A murit Steve Jobs! Zece lucruri mai puţin cunoscute despre geniul Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steve Jobs în 2011 şi în 2003, când a fost diagnosticat cu cancer de pancreas FOTO: Reuters
Steve Jobs în 2011 şi în 2003, când a fost diagnosticat cu cancer de pancreas FOTO: Reuters

Consum de halucinogene, o soră necunoscută sau insensibilitatea la acţiuni filantropice sunt doar câteva dintre lucrurile nu foarte ştiute din viaţa inventatorului iPad, iPhone şi iPod, Steve Jobs, care s-a stins din viaţă miercuri noapte.

Business Insider a făcut un top al primelor zece lucruri mai puţin publice despre Steve Jobs:

1. Şi-a cunoscut sora abia la maturitate.
Steve Jobs avea o soră, Mona Simpson, o faimoasă romancieră, pe care a cunsocut-o abia în anii '90, când amândoi erau celebri. Cei doi nu au ştiut zeci de ani unul de celălalt pentru că Mona a stat cu părinţii naturali, în timp ce Steve a fost adoptat. Capacitatea şi sensibilitatea lor era însă unică, pentru că amândoi au devenit cei mai buni artişti în domenii diferite, afirmă publicaţia electronică.

2. Pe tatăl său natural îl chema Abdulfattah Jandali şi era pe jumătate musulman sirian. La naşterea lui Steve, părinţii săi, în vârstă de 23 de ani, erau amândoi studenţi la Universitatea din Wisconsin şi au decis să-l dea spre adopţie. Peste câţiva ani au făcut un alt copil, pe Mona. Singura cerinţă a părinţilor săi a fost ca familia adoptivă să aibă studii superioare. Adopţia era cât pe ce să nu aibă loc pentru că viitoarea mamă nu avea facultate. Pentru a-l putea lua pe Steve,  Paul si Clara Jobs le-au promis părinţilor naturali că îl vor trimite pe copil la colegiu. Nu s-au putut însă ţine de promisiune, dar nu a fost vina lor. Vezi aici detalii!

 3. A făcut celebrul joc "Breakout", pe când lucra la Atari.

4. A refuzat să îşi recunoască primul copil, afirmând că este steril. Iubita sa Chrisann Brennan a fost nevoită să crească la început copilul din alocaţiile sociale. Ulterior, a devenit "un tată bun" şi a recunoscut fetiţa. Numele computerului Lisa (Apple III) vine de la primul său copil.

5. A fost vegetarian şi consuma mult peşte.

6. Nu a dat niciodata niciun ban pentru acţiuni caritabile. În momentul în care a devenit CEO al Apple a oprit toate programele filantropice. A spus "Aştept până devenim profitabili". Acum Apple este profitabilă şi stă pe 40 de miliarde de dolari, dar tot nu derulează acţiuni filantropice. În loc să se concentreze pe ce ţănţari să omoare în Africa (Bill Gates face deja asta), Jobs şi-a pus toată energia în îmbunătăţirea semnificativă a calităţii vieţii cu toate invenţiile sale.

7. L-a minţit pe cofondatorul Apple, Steve Wozniak, în tinereţe. Când au făcut jocul "Breakout" pentru Atari, cei doi urmau să împartă 50+50 ce primeau pentru treaba făcută. Atari i-a dat lui Jobs 5.000 de dolari pentru munca depusă. El i-a spus lui Wozniak că a primit doar 700 de dolari, astfel că i-a dat jumătate din ei - 350 de dolari.

8. A fost budist, membru al cultului japonez Zen. Vezi aici detalii!  

9. Nu a mers la colegiu. Se pare că a renunţat după numai un semestru de studii la "Reed College" pentru că nu a putut ţine pasul cu cerinţele.

10. A folosit LSD, una dintre cele  mai puternice substanţe halucinogene din lume.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEWS BOX

Steve Jobs, doborât de cancer
image

Steve Jobs, în 2005: Ştiu că voi muri în curând şi asta m-a ajutat să iau toate marile decizii în viaţă

Steve Jobs a murit

Cancerul la pancreas, boala care l-a răpus pe Steve Jobs

A murit Steve Jobs! Zece lucruri mai puţin cunoscute despre geniul Apple

Steve Jobs a murit
image

Steve Jobs a murit! Bill Gates: "O să îmi fie tare dor de Steve"

Steve Jobs a murit

Clipul video cu care Steve Jobs a făcut istorie

Steve Jobs a murit

Steve Jobs a fost dat spre adopţie de mama sa, încă din primele zile de viaţă

Viaţa lui Steve Jobs în imagini

Cât valorează Apple - cea mai mare companie din lume în acest moment

Steve Jobs a ales simplitatea şi în viaţa personala: blugi şi helanca

Indiferent de pe ce citeşti, mulţumeşte-i lui Steve

Viaţa lui Steve Jobs în imagini

Cum ți-a schimbat viața Steve Jobs, geniul Apple?

Viaţa lui Steve Jobs în imagini: geniul Apple şi soţia sa

Media internaţională: L-am pierdut pe al nostru Gutenberg, Edison, Picasso, Carnegie... Îţi mulţumim!

Boala care l-a răpus pe Steve Jobs: cancerul pancreatic

Viaţa lui Steve Jobs în imagini: la 21 de ani

Obama despre moartea lui Jobs: A fost suficient de îndrăzneţ să creadă că el ar putea schimba lumea

Obama i-a dezamăgit pe alegătorii americani
Viaţa lui Steve Jobs în imagini: la 39 de ani

Steve a fost mituit de profesoara dintr-a patra, cu bomboane şi bani, ca să înveţe carte

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Date importante din cariera lui Steve Jobs

Steve Jobs a avut o contribuţie majoră în fondarea şi progresul companiei Apple. Iată aici cele mai importante evenimente din cariera fostului director. Citeşte mai multe aici.

Steve Jobs: "Aş da la schimb toată tehnologia mea pentru o întâlnire cu Socrate" Vezi alte citate ale fondatorului Apple

Steve Jobs a fost considerat de lumea întreagă un adevărat vizionar. Iată câteva dintre cele mai importante citate lăsate în urmă de cel care a fost fondatorul companiei Apple. Citeşte mai multe aici.

Steve Jobs a murit! Google îi aduce un omagiu pe prima pagină

Steve Jobs a decedat la vârsta de 56 de ani, după ce a schimbat vieţile multor oameni prin invenţiile sale. Google îi aduce un omagiu adăugând sub logo numele fondatorului Apple, data de naştere şi cea de deces ale lui Jobs. Citeşte mai multe aici.

Declaraţia familiei lui Jobs: "Steve a murit în pace"

Familia lui Steve Jobs şi-a exprimat durerea faţa de pierderea unui om drag într-o scurtă declaraţie, membrii acesteia cerând să le fie respectată intimitatea. Citeşte mai multe aici.

VIDEO Steve Jobs dădea lecţii despre viaţă în 2005: "Timpul vostru e limitat, aşa că nu-l irosiţi trăind viaţa altcuiva"

Steve Jobs a uimit multe persoane prin ideile sale potrivit cărora moartea este forţa care îl impinge în viaţă. Fondatorul Apple a fost un model pentru o lume întreagă prin ambiţia sa de a-şi urma visurile. Citeşte mai multe aici.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite