Fănuş Neagu a murit/ Artiştii şi politicienii deplâng moartea dramaturgului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea scriitorului Fănuş Neagu (79 de ani) este regretată de marii artişti, dar şi de o parte din politicienii care i-au fost prieteni. Trupul neînsufleţit al scriitorului Fănuş Neagu va fi depus miercuri la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucureşti. Înmormântarea va avea loc joi la Cimitirul Bellu,

Iliescu: Era considerat un fel de poet al prozelor

"Era considerat un fel de poet al prozelor, deosebit de talentat şi care cinstea limba română, o iubea şi avea întodeauna reacţii de dezaprobare faţă de cei care schimonoseau limba română. A fost un exemplu de respect pentru cuvânt, pentru maniera de exprimare. E o mare pierdere pentru noi. Râmăne un monument al creaţiei literare româneşti".

Lucian Avramescu: Este un bijutier al cuvântului

"Este un mare poet al literaturii române, este un bijutier al cuvântului, pe care nu cred să-l mai avem curând. De la Arghezi încoace, nu ştiu pe cineva care să fi jucat mai corect cu limba română. Probabil s-a dus în Cer, să continue polemica cu Eugen Barbu".

Mircea Diaconu: A fost un vulcan, deborba de umor, de inteligenţă, de prezenţă de spirit

"N-am mai stat de vorbă cu el de mult timp, nu ştiu ce se întâmplă, că nu ne mai rămâne timp nici pentru noi, nici pentru cei dragi. Rămân amintirile, rămâne cuplul Ion Băieşu - Fănuş Neagu. A fost un vulcan, deborba de umor, de inteligenţă, de prezenţă de spirit. Şi-a trăit viaţa cu poftă, cu haz. Dumnezeu să-l odihnească!".

Florin Piersic: Rămâne el printre cei mai mari şi iubiţi scriitori pe care i-a avut România

"Când scria avea o poezie în scrierile lui, nu vorbesc de versuri, ci de tabletele lui minunate, totul e învăluit într-un fel de mister. Foarte tare sunt emoţionat şi la gândul că am avut această minunată idee să-l văd şi l-am vizitat la Elias, am vorbit cu el, cred că i-a făcut mare plăcere. Aşa cum teatrul românesc a avut nişte corifei, a avut o echipă de aur, aşa rămâne el printre cei mai mari şi iubiţi scriitori pe care i-a avut România. Rămâne în istoria literaturii române".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite