AVAS va scoate la privatizare 62 de societăţi din portofoliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va scoate la privatizare, în 2007, cele 62 de societăţi la care deţine pachete majoritare, va continua privatizarea începută la

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va scoate la privatizare, în 2007, cele 62 de societăţi la care deţine pachete majoritare, va continua privatizarea începută la societăţile preluate de la OPSPI şi intenţionează să vândă cele 265 de pachete minoritare listate pe bursă. În cazul celorlalte societăţi transferate de la Oficiul pentru Privatizare şi Participaţiile Statului în Industrie, AVAS va analiza situaţia economică şi va evalua oportunitatea lansării la privatizare, potrivit planului de privatizare al instituţiei.

AVAS îşi mai propune, pentru 2007, să modifice legislaţia privatizării, astfel încât pachetele listate la bursă să poată fi vândute la valoarea de piaţă, prin abrogarea actualei prevederi care nu permite vânzarea sub valoarea nominală a acţiunilor. După modificarea legislaţiei, AVAS vrea să scoată la vânzare toate cele 265 de pachete minoritare listate pe bursă. Modificările legislative vor fi transmise Comisiei Europene.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite