100 de companii ale AVAS cer ajutor de stat - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
100 de companii ale AVAS cer ajutor de stat - Revista presei economice
100 de companii ale AVAS cer ajutor de stat - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre solicitarea ajutorului de stat din partea a 100 de companii, creşterea vânzărilor la Cris-Tim sau aprecierea leului. Printre alte subiecte, SIF 5 a urcat pentru iunie 2010 la aproape 0,95 lei, iar acţiunile Amonil Slobozia au crescut.


100 de companii ale AVAS cer ajutor de stat.

Aproximativ 100 de companii din portofoliul AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) cer ajutoare de stat sub diferite forme, pentru ca au fost afectate de criza, potrivit presedintelui institutiei, Mircea Ursache. Pe lista acestor societati se numara combinatele Electroputere Craiova, Sidex, Oltchim Ramnicu-Valcea, Chimcomplex sau producatorul de hartie si carton ondulat Celrom Drobeta-Turnu-Severin, scrie Ziarul Financiar.

Revenirea lui Timiș a crescut vânzãrile cu 20%. După doar câteva luni de la revenirea lui Radu Timiş, fondatorul Cris-Tim, lider pe piaţa internă a mezelurilor, la conducerea grupului, vânzările au înregistrat un plus de 20% în aprilie şi mai, comparativ cu martie, pe fondul unei pieţe în scădere cu 10%, potrivit reprezentanţilor companiei, citaţi de Business Standard.

Leul incheie sedinta in apreciere. Cursul de schimb se mentine la cotatii peste 4,20 lei/euro spre finalul zilei, in ton cu regiunea, in conditiile in care decizia BNR nu a influentat semnificativ evolutia monedei nationale. BNR a decis sa reduca rata dobanzii de politica monetara de la 9,50% la 9% pe an, iar ratele rezervelor minime obligatorii (RMO) de la 18% la 15% la pasivele in lei si de la 40% la 35% la cele in valuta, informează Wall Street.

SIF 5 a urcat pentru iunie 2010 la aproape 0,95 lei. Cu circa o oră înainte de închiderea Bursei la termen de la Sibiu (18:00) lichiditatea creştea uşor faţă de cea de acum două zile, la aproape 5.000 de contracte futures şi opţiuni, aproape dublu faţă de luni, la aceasta contribuind uşoara revenire pe plus a preţurilor la derivatele pe acţiuni. Ca de obicei cele mai multe contracte au fost realizate pe SIF 5, tranzacţiile pe iunie 2010 urcând preţul cu circa 3 bani la 0,9498 lei, scadenţă pentru care cumpărătorii de opţiuni Call mizează la o creştere peste pragul de 1,15 lei, în timp ce pe martie 2010 preţurile coborau de la 0,9145 la 0,9 lei, valoare egală cu cea de la închiderea de luni, cumpărătorii de Call aşteptând încă o revenire peste pragul de 1,05 lei, potrivit Curierul Naţional.

Creşteri de până la 48% pentru acţiunile Amonil Slobozia. Cel mai bun plasament financiar, realizat pe termen de o lună, l-a reprezentat, în continuare, acţiunile combinatului chimic Amonil Slobozia, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul AMO. Astfel, cotaţia titlurilor AMO a câştigat, în perioada 29 mai - 29 iunie, 48% (raportat la moneda europeană), urcând la 0,259 lei/acţiune, în şedinţa bursieră de marţi, scrie Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite