AVAS vrea ajutoare de stat pentru Avioane Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AVAS vrea ajutoare de stat pentru Avioane Craiova
AVAS vrea ajutoare de stat pentru Avioane Craiova

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va schimba, în urma consultărilor cu reprezentanţii Comisiei Europene, strategia de vânzare a companiei Avioane Craiova, care va include acordarea unui ajutor de stat pentru societate, anunţă AVAS.

Oferta de privatizare era valabilă până astăzi, dar AVAS nu a ajuns la o înţelegere cu Alenia Aeronautica (Italia), singura companie cu care negocia preluarea Avioane Craiova.

Noua strategie va fi realizată în regim de urgenţă, susţin reprezentanţii AVAS.

"Noua strategie va căuta să găsească metoda optimă de valorificare şi să creeze cadrul necesar pentru ca aceasta să se realizeze cu succes. Totodată, strategia va include şi solicitarea unui ajutor de stat pentru societate, în condiţiile în care acesta va fi aprobat de către Comisia Europeană", mai spun oficialii Autorităţii.

Potrivit AVAS, unele dintre solicitările cuprinse în oferta finală îmbunătăţită şi irevocabilă depusă de compania italiană exced cadrul legal, referindu-se la anularea datoriilor istorice şi preluarea de către stat a cheltuielilor de disponibilizare a salariaţilor.

AVAS a fost mandatată să continue procesul de privatizare a Avioane Craiova, în numele şi pentru Ministerul Economiei, până la 14 octombrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite