ARAD: Turci ascunşi printre calorifere, într-un TIR, descoperiţi la Vărşand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 4  turci care doreau să iasă ilegal din ţară, ascunşi în interiorul unui automarfar.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară  Yilmaz S.,  de 37 ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia, încărcat - conform documentelor de însoţire a mărfii - cu calorifere, având ca destinaţie o societate comercială din Ungaria.

"Cu ocazia controlului specific efectuat asupra exteriorului compartimentului de marfă al autovehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul vamal este intact, însă prelata prezintă o tăietură de aproximativ 1,5 m, mascată în exterior cu o bandă adezivă. Drept urmare, s-a efectuat un control amănunuţit în interiorului automarfarului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse între cutiile din remorcă, patru persoane de sex masculin, care au încercat astfel să evite controlul de frontieră", a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt al IJPF Arad.


Din verificari, a rezultat că cei în cauza sunt cetăţeni turci, între 18 şi 33 ani. Cetăţenii turci au declarat că au recurs la această metodă, deoarece nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.

În cadrul cercetări, şoferul automarfarului a declarat că nu avea cunoştinţă despre modul cum s-au urcat cei în cauză în vehicul, iar cetăţenii turci au declarat că s-au urcat în interiorul automarfarului în timp ce

acesta staţiona într-o parcare, fără ştirea conducătorului autovehicului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite