ARAD: Turc cu paşaport bulgăresc falsificat, la PTF Curtici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o persoană din Turcia, care la ieşirea din ţară a prezentat un document de identitate aprţinând altei persoane.

 La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul internaţional „Dacia”, care circulă pe relaţia Bucureşti - Viena, o persoană de sex masculin s-a legitimat la controlul de frontieră cu un paşaport eliberat de autorităţile competente din Bulgaria.

 Cu ocazia efectuării controlului documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea acestuia. Astfel, în urma verificărilor efectuate cu aparatura din dotare, s-a constatat că documentul de călătorie este falsificat.

Din declaraţia persoanei şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că acesta este cetăţeanul truc Unal O., de 35 ani, iar documentul de identitate pe care l-a prezentat la ieşirea din ţară, l-a obţinut în Bulgaria de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 2000 euro.

Acesta vroia să ajungă în Olanda şi a recurs la această metodă deoarece nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetării acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite