ARAD: Spectacolul „Hymnus" - din nou în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Hymnus" de Gyorgy Schwaida în Regia lui Radu Dinulescu, producţie a Casei de Cultură a Municipiului Arad în colaborare cu Teatrul Clasic Ioan Slavici, va fi prezentat săptămâna viitoare la Nimes, în Franţa.

Deplasarea spectacolului în oraşul francez se va face cu ocazia Săptămânii Europei manifestare organizată de oraşul Nimes în colaborare cu asociaţia franco - română Vox Transilvanae şi sărbătorită în oraşul amintit.

Având sloganul „Nimes găzduieşte România", sărbătoarea, ce va avea loc la Casa Europei din Nimes, este programată să se desfăşoare între 5 şi 9 mai.

Pe lângă spectacolul „Hymnus" al Casei de Cultură a Municipiului Arad, ţara noastră va fi prezentă la Zilei Europei de la Nimes cu o expoziţie de cultură şi turism în care vor fi expuse obiecte artizanale, icoane pe lemn şi sticlă, ouă încondeiate.

Tot cu ocazia Săptămânii Europei va avea loc o conferinţă intitulată „România la răscruce de veacuri", conferinţă susţinută de Cornel Alecse, consulul general al României la Marsilia.

Două instrumentiste românce, Dana Ciocârlie şi Diana Ligeti, vor susţine un recital alături de francezul Nicolas Dantricourt, interpretând piese compuse de George Enescu, Bela Bartok, Paul Constantinescu, Claude Deboussy şi Joseph Haydn.

Pe lângă actorii care joacă în spectacolul „Hymnus", spectacol care se joacă în limba franceză şi care a întregistrat până acum numeroase succese în Franţa, delegaţia arădeană va fi formată din reprezentanţi ai oraşului Lipova, oraş înfrăţit cu localitatea Salinders din Franţa, Ovidiu Balint, directorul Casei de Cultură a Municipiului, Levente Bognar, viceprimarul Aradului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite