ARAD: Pompierii au avut peste 300 de intervenţii în 3 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul lunii martie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad a emis 10 autorizaţii şi 13 avize de securitate la incendiu şi a autorizat  un număr de 1692 de comercianţi în baza declaraţiilor pe propria răspundere.

Au fost efectuate 173 de controale din care 13 la investiţii, 58 la operatori economici şi 90 la instituţii. Pe timpul verificărilor s-au constatat 710 deficienţe privind apărarea împotriva incendiilor, din care o parte 
au fost remediate pe parcursul controalelor, iar 95 au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 24.500 de lei şi avertismente.

De asemenea, echipajul pirotehnic a intervenit la două solicitări pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată (cercetare, identificare, transport şi depozitare).

 Tot în cursul lunii trecute, ISU Arad a înregistrat 348 de intervenţii, din care menţionăm 43 de incendii, 31 de arderi necontrolate, şapte misiuni de descarcerare în urma accidentelor rutiere, patru solicitări de 
asistenţă a persoanei, trei salvări de animale şi 228 intervenţii SMURD, cele mai multe fiind gestionate de Detaşamentul Arad.

Au existat 3 victime rănite, dar din fericire au fost salvate de echipajele noastre.

Au mai fost salvate bunuri în valoare de circa 1.857.100 de lei, iar valoarea bunurile distruse este aproximată 336.300 la lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite