ARAD: Poliţiştii au găsit arme deţinute ilegal de doi arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi vor fi cercetaţi penal după ce poliţiştii au descoperit în casele lor, în urma unor percheziţii, arme şi muniţie pentru care nu aveau acte.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice au reuşit depistarea a trei arme şi muniţie, la domiciliile a doi arădeni. În urma unei  percheziţii domiciliare, la locuinţa lui Ioan M., de 28 ani, din satul Vărşand, poliţiştii au găsit o armă de tir sportiv, cu aer comprimat, calibru 6,35 mm, marca Gamo şi un număr de 49 alice. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că  bărbatul a cumpărat arma, în urmă cu aproximativ 3-4 ani, de la un magazin specializat din Arad şi a folosit-o în curtea locuinţei, trăgând la ţintă.
Totodată, poliţiştii au găsit şi la domiciliu lui Martin A., de 43 ani din Grăniceri, o armă de tir sportiv, cu aer comprimat, cal. 4,5 mm, marca Gamo, o armă scurtă, pistol de tir sportiv cu aer comprimat, marca CZ şi 98 alice cal. 4.5 mm.
Proprietarul armelor le-a declarat poliţiştilor  că le-a cumpărat în urmă cu 12 ani de la magazine specializate din Arad.
Ambii deţinători de arme au spus că nu ştiau că aveau obligaţia să se autorizeze conform legii.

Poliţiştii au întocmit pe numele celor doi posesori de arme, dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite