ARAD: Moldovean cu buletin fals, la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o persoană din Republica Moldova, care la ieşirea din ţară a prezentat un document de identitate fals.

 La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat o persoană de sex masculin care s-a legitimat la controlul de frontieră cu o carte de identitate românească.

"Cu ocazia efectuării controlului documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea documentului de călătorie. Astfel, în urma verificărilor realizate cu aparatura din dotare, s-a constatat că documentul este fals total", a declarat Mihaela Leş, purtător de cuvânt al Poliţiei de frontieră Arad.

Din declaraţia persoanei şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că aceasta este din Republica Moldova şi se numeşte Ruslan G., în vârstă de 31 ani.

Bărbatul a declarat că documentul de identitate pe care l-a prezentat la ieşirea din România l-a obţinut de la o persoană necunoscută, contra sumei de 500 euro. Ruslan G. a recurs la această metodă deoarece nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei şi cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor va fi prezentat în faţa Parchetului, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite