ARAD: Intreprinzători din Hăşmaş şi Buteni, în schimb de experienţă la Gerendas (HU)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie de mici întreprinzători din comunele arădene Hăşmas şi Buteni au participat la Gerendas (Ungaria, jud. Bekes) la o întâlnire cu investitorii maghiari pe tema oportunităţilor de afaceri transfrontaliere.

Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului „Centru de afaceri transfrontalier pentru agricultură, ecoturism, promovarea antreprenoriatului şi a investiţiilor în mediul rural", care a fost declarat eligibil  şi este derulat de comunele Hăşmas, Buteni şi Gerendas.

Valoarea proiectului este de 76.300  de euro, din care 66.800 de euro sunt fonduri de preaderare, provenind de la UE şi Guvernul României, iar 9.500 de euro reprezintă contribuţia proprie a Consiliului Local Hăşmas.

Investitorii români şi maghiari au descoperit, cu această ocazie,  oportunităţi de colaborare în domeniul exploatării lemnului, pomiculturii şi comerţului.

 „Sunt convins că, la finalul derulării acestui proiect, fiecare din părţile implicate va avea de câştigat. Consider că putem, prin intermediul proiectului, să punem bazele unor afaceri de durată, care să ducă la dezvoltarea comunităţilor din Hăşmas, Buteni şi Gerendas", a declarat primarul comunei Hăşmaş, Cornel Popa, managerul de proiect.

În Ungaria, investitorii români au vizitat şi o „pălincărie", dotată la standarde europene. De asemenea, delegaţia română a vizitat cea mai mare expoziţie agricolă din Ungaria.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite