ARAD: Holocaustul, temă de discuţii la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Studii Iudaice al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în colaborare cu Centru de Studii Ebraice Goldstein Goren – Universitatea Bucureşti şi Centropa cu sediul în Viena, au organizat un work-shop pentru profesorii de istorie cu tema „Educaţie Despre Holocaust, Toleranţă şi Antidiscriminare”.

La lucrări au participat conf. univ. dr. Marius Grec, decan al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative, Ing. Ionel Schlesinger, profesori universitari şi cadre didactice.

 „Suntem foarte bucuroşi să putem găzdui aceste manifestări şi să sprijinim activitatea demarată de Institutul de Studii Iudaice de la Bucureşti, care pe lângă activitatea de perfecţionare organizează şi o interesantă expoziţie de fotografie inspirată din viaţa familiilor evreieşti”, a declarat Marius Grec.
 
Ing. Ionel Schlesinger a subliniat work-shop scoate în evidenţă modul în care au trăit evreii în România, privind aspectele culturale, religios, sport etc.
„Timp de cinci ani de zile s-au făcut interviuri cu bătrânii comunităţii evreieşti, care sunt accesibile şi pe internet. Toate interviurile au fost făcută mai puţin uzual, mai exact în baza vechilor fotografii de familie s-au elaborat poveştile de-o viaţă. Materialul de pe internet şi care va fi în expoziţie conţine relatarea interviurilor legate de aceste fotografii”, a declarat preşedintele Comunităţii evreieşti din Arad.   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite