ARAD: Fotografii şi poveşti din interviurile Centropa, în expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia „Martori evrei ai unui secol românesc“, va fi vernisată, la ora 11.30, la Colegiul naţional „Moise Nicoară“.

Aceasta este bazată pe fotografii de familie ale bătrânilor evrei din România. Prin expoziţie se doreşte reconstituirea vieţii evreieşti aşa cum a fost înainte de al doilea război mondial, în timpul războiului şi după acesta până astăzi. Fiecare fotografie este însoţită de o scurtă poveste, spusă de membrii familiei rămaşi în viaţă sau chiar de cei din imagini.

Scopul principal al expoziţiei este didactic pe viitor, în parteneriat cu Centrul de Studii Ebraice “Goldstein Goren” al Universităţii Bucureşti, Asociaţia Idee, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România se intenţionează dezvoltarea de aplicaţii în muzee, universităţi şi şcoli. De aceea expoziţia va călători în special în oraşele din ţară şi în afara ţării, în dorinţa ca mulţi copii şi adulţi să cunoască o parte din istoria României prin intermediul fotografiei.

Această expoziţie are la bază o cercetare începută în România, la Arad, în anul 1999, de Edward Serotta, fotograf, scriitor şi producător de film, directorul Centropa. Pornind de la filmul documentar a apărut ideea unui proiect de conservare pe suport digital a amintirilor şi fotografiilor comunităţilor evreieşti din Europa centrală şi de est.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite