ARAD: Efective mărite de poliţişti, pe străzi, de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad intensifică acţiunile pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică pe perioada Sărbătorilor de Paşte.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad vor acţiona pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal.

În cadrul zonelor de acţiune au fost identificate principalele locuri şi medii de interes poliţienesc cu potenţial criminogen, funcţie de acestea, procedându-se la adaptarea dispozitivelor de ordine şi siguranţă

publică ale judeţului.

Prin urmare, acoperirea cu dispozitive de ordine şi siguranţă publică a mediilor de interes se realizează cu poliţişti, jandarmi şi  forţe atrase, care sunt alcătuite din personal al Poliţiei Comunitare din municipiul Arad, localităţile Nădlac, Pecica, Chişineu Criş, Zăbrani, personal din IJPF Arad, şi patrule ale Poliţiei TF în zona gărilor, triajelor şi aeroportului.

Poliţiştii de ordine publică şi poliţie rutieră vor acţiona în toate localităţile în care se vor oficia slujbe religioase, pentru identificarea elementelor pretabile la acţiuni turbulente ori la săvârşirea unor fapte antisociale.

Pe toată durata desfăşurării slujbelor religioase, în zona bisericilor şi a celorlalte locuri de cult vor acţiona echipe de ordine formate din poliţişti, pentru a preveni infracţiunile cu violenţă de orice fel, furturile din buzunare şi actele de profanare a locurilor de cult.

Pentru fluidizarea traficului rutier, înainte, pe timpul slujbelor şi după terminarea acestora, poliţistii Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Arad vor supraveghea şi dirija circulaţia pe principalele artere din localităţi.

De asemenea, patrule ale poliţiştilor rutieri vor fi prezente pe toata durata sărbătorilor de Paşti, pe drumurile naţionale, judeţene şi pe principalele artere din municipiul Arad, pentru siguranţa traficului rutier, respectarea normelor de circulatie şi pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere.

 Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea în această perioadă, Poliţia Rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales şi starea drumurilor.

În caz de nevoie,  apelaţi 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite