ARAD: „Dialogurile teatrului“ – conversaţie inedită între teatru şi fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în acest an, Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad propune o nouă rundă de discuţii cu oameni şi personalităţi aparte, o întâlnire cu destine care fascinează, incită şi ridică întrebări din partea publicului.

Astăzi, vor sta faţă în faţă, sub privirile publicului, doi reprezentanţi a două lumi care, la o primă vedere, par total separate, fără nici o legătură între ele: Măria Sa Teatrul şi Măria Sa Fotbalul.

„Fiecare din aceste două domenii adună reverenţe, stârnesc pasiuni şi polemici aprinse. Fiecare are fanii lui, chiar dacă unii fani îşi venerează idolul îmbrăcaţi la costum iar alţii în blugi, cu şepci, tricouri şi fulare în culorile clubului favorit sau ale Naţionalei. În ambele cazuri, nu ţinuta contează atunci când vorbim despre iubire, ci pasiunea. Acea pasiune care croieşte destine şi îşi pune amprenta inconfundabilă asupra întregii vieţi a celor „loviţi de microb““, a declarat Mihaela Balint, PR in cadrul Teatrului clasic Ioan Slavici.

Astfel, de la ora 17.00, în sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad vă avea loc un dialog deschis ce are ca punct de plecare lansarea unui volum de excepţie care conţine, de fapt, două cărţi între aceleaşi coperţi: „A fi sau a nu fi antrenor“ şi „Singuri printre actori“.

Autorii lui, două personalităţi ale fotbalului şi teatrului românesc – Emeric Ienei şi Mircea Bradu. Este un dialog în cadrul căruia scriitorul Mircea Bradu relatează, provocat de antrenorul emerit Emeric Ienei, poveşti din lumea scenei, de care este atât de legat ca fost director al Teatrului de Stat din Oradea şi ca autor dramatic. La rândul său, scriitorul îl descoase pe antrenorul singurei echipe româneşti care a câştigat Cupa Campionilor Europeni, Steaua Bucureşti, cu privire la fabuloasa lume a fotbalului autohton şi internaţional. Surprinzător scriitorul descoperă cititorilor săi profilul unui mare om de sport, totodată bun cunoscător al vieţii teatrale şi recunoscut prieten al artiştilor.

La rândul său antrenorul va releva personalitatea unui om de cultură care frapează prin erudiţia sa sportivă.

Volumul a apărut la Editura „Arca“ din Oradea iar lansarea sa de la Arad,  va aduce în sala teatrului şi mari personalităţi ale lumii sportului arădean şi naţional, cărora Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad şi Radio Transilvania le va acorda, cu această ocazie, Diplome de Excelenţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite