ARAD: Dascălii arădeni sunt de accord cu declanşarea protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma referendumului derulat în rândul membrilor sindicatelor din învăţământ afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), peste 55 la sută dintre aceştia s-au exprimat în favoarea tuturor măsurilor de protest propuse.

„Membrii noştri de sindicat susţin toate cele patru forme de protest propuse, respectiv mitingul, neparticiparea la tezele unice, declanşarea grevei generale la finele anului şcolar, adică neîncheierea situaţiilor şcolare, şi neparticiparea la examenele de bacalaureat”, a explicat Dănuţ Ieneşescu, preşedinte al Sindicatului Democratic din Învăţământul Arădean.

Acesta a mai adăugat că a fost mandatat de aproape 60 la sută dintre membrii de sindicat să se ocupe de cele necesare pentru rezolvarea problemelor.

Acesta va prezenta în cursul zilei de astăzi poziţia sindicaliştilor arădeni la Bucureşti, urmând ca vineri, Consiliul naţional consultativ al FSLI să ia o decizie definitivă în acest sens. În judeţul Arad, circa 6500 de cadre didactice din cele peste 7300 existente, sunt membre ale unui sindicat afiliat FSLI.

Dănuţ Ieneşescu şi-a exprimat totuşi speranţa că autorităţile vor lua acele decizii care vor reuşi să ducă la detensionarea situaţiei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite