ARAD: Cursuri de perfecţionare gratuite pentru asistente medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de asistente medicale din judeţul Arad vor beneficia de cursuri de perfecţionare din bani europeni.

Asociaţia de Formare şi Consiliere Nădlac în parteneriat cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) Filiala Arad şi Universitatea  „Aurel Vlaicu” Arad a lansat proiectul Departament de formare şi asistenţă profesională în domeniul sănătăţii DeFAPDoS – ID proiect: 9460, pe baza contractului semnat cu Organismul Intermediar Regional POS DRU Regiunea Vest şi AMPOSDRU.

Beneficiarul proiectului este Asociaţia de Formare şi Consiliere Nădlac, iar proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, începând cu  martie 2009 şi se adresează asistenţilor medicali generalişti din cabinetele medicale şcolare şi spitale, dornici de perfecţionarea cunoştinţelor de specialitate, dar şi de dobândirea de noi cunoştinţe legate de comunicarea în limba engleză, precum şi de consilierea profesională.

Tematicile cursurilor de formare din domeniul „asistent medical generalist” sunt conforme codului COR 322101. Cursurile se înscriu în următoarele module: protecţie, sănătate şi securitate în muncă; igiena şi siguranţa alimentară – aditivi alimentari; rolul asistentului medical în profesie şi în protecţia copilului; tehnici de specialitate specifice asistentului medical  în sector sanitar.

La acestea se adaugă şi cursurile: Consiliere şi orientare privind cariera; Comunicarea în limba engleză.

Locul de desfăşurare: sălile de curs şi laboratorul de informatică din Complexul Universitar M, din str. Elena Drăgoi, nr.2 al Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, precum şi sălile de curs din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad din str. Calea Victoriei, nr. 1.

Prima întâlnire informativă cu o grupă de cursanţi a fost urmată de începerea cursurilor de „Consiliere şi orientare privind cariera”, în  aprilie 2009.

Grupul ţintă: 100 de asistenţi medicali generalişti din cabinetele medicale şcolare şi spitale. Cursurile sunt gratuite pentru cursanţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite