ARAD: Cartuşe din al doilea Război Mondial în podul unei case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul pirotehnic din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad s-a deplasat  la o locuinţă particulară din municipiu, la solicitarea proprietarului care a descoperit în podul casei nu mai puţin de 246 de cartuşe de infanterie.

Proprietarul executa lucrări de întreţinere la podul casei, când a găsit într-o geantă militară cartuşele cu pricina. Din relatările acestuia, se pare că imobilul a aparţinut înainte unui veteran de război.

Cartuşele, care provin din cel de-al doilea Război Mondial, aflate în stare perfectă de funcţionare, au fost ridicate de către echipajul pirotehnic şi depozitate în condiţii de maximă siguranţă până la distrugerea lor.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad doreşte să avertizeze populaţia cu privire la pericolul pe care îl poate genera manipularea acestui gen de muniţie de către nespecialişti. In cazul identificării unor muniţii, ele nu trebuie atinse, ci se impune interzicerea accesului în zonă şi anunţarea imediată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (112) sau a celui mai apropiat post de poliţie",  a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite