ARAD: La Bocsig, remiză de pompieri cu ajutorul francezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii comunei Bocsig au o remiză de pompieri funcţională.Acest lucru se datorează eforturilor depuse de administraţia locală şi relaţiilor de bună colaborare cu pritenii francezi din localitatea Le Pellerin, cu care sunt înfrăţiţi de mai bine de 10 ani.

O delegaţie de francezi din localitatea Le Pellerin, între care s-au aflat viceprimarul Chantal Auffrayşi fostul primar  Daniel Morisson s-a aflat, timp de câteva zile, în localitatea Bocsig, comună cu care este înfrăţită. Francezii nu au venit cu mâna goală, ci au adus cu ei o maşină de pompieri, pentru a inaugura remiza din localitate.

Clădirea propriu-zisă a fost construită prin eforturile administraţiei locale, a primarului Ioan Florin Ciul, investiţia fiind una substanţială, de aproximativ 300.000 lei. Clădirea se află în imediata vecinătate a sediului Primăriei, aici fiind şi sala în care se vor desfăşura şedinţele de consiliu local, începând cu luna mai.

Remiza nu ar fi fost funcţională dacă nu ar fi avut şi o maşină de pompieri, iar acest lucru a fost rezolvat cu ajutorul prietenilor francezi, care au donat comunei utilajul necesar.

 „Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm şi această investiţie. Aici vor acţiona un număr de 12 pompieri voluntari. Până acum, orice intervenţie se făcea cu serviciul de pompieri profesionişti de la Ineu, dar sper că în scurt timp oamenii noştri vor ajunge la fel de buni ca ei. Serviciul de permanenţă va fi efectuat de şoferii noştri, de la primărie, care vor avea o tură de serviciu pe maşina de pompieri”, a declarat primarul comunei, Ioan Ciul.

Edilul şef a profitat de prezenţa oaspeţilor francezi pentru a se revanşa pentru tot ajutorul primit pe parcursul anilor şi i-a decernat fostului edil şef. Daniel Morisson titlul de cetăţean de onoare al comunei.

La eveniment au participat invitaţi şi oficalităţi locale, între care prefectul judeţului Arad, Călin Bibarţ, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Ioan Bogdănescu.

„Apreciez eforturile administraţiei din Bocsig, care prin crearea acestui serviciu de urgenţă se preocupă de asigurarea siguranţei cetăţenilor din întreaga zonă. Îl felicit pe domnul primar pentru modul cum contribuie la dezvoltarea comunei şi le mulţumim oaspeţilor francezi pentru donaţia făcută ”, a declarat prefectul Călin Bibarţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite