ARAD: Aur amanetat pentru mâncare şi întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit agenţilor de la casele de amanet din Arad, zilnic creşte numărul clienţilor care amanetează bijuterii pentru bani.

Fie că au rămas fără loc de muncă, ori plata salariilor a întârziat, arădenii aleg să-şi lase bunurile de aur în seifurile caselor de amanet în schimbul unor sume de bani. În timp ce la bijuterii, gramul de aur depăşeşte 90 de lei cu tot cu manoperă, casele de amanet cumpără bijuteriile cu 35 - 45 de lei gramul.

„Preţul aurului îl fixăm în funcţie de cursul euro. Casa noastră de amanet este frecventată zilnic de zeci de persoane”, a declarat Laura Stan, administratorul unei case de amanet şi schimb valutar din Arad. Arădenii susţin că acesta este cel mai rentabil împrumut şi că nu au încotro deoarece nu se ajung cu banii de la o lună la alta. “Mai sunt cinci zile până la salariu şi nu mai am bani nici de pâine”, a spus Andrada Lorintz. 

În cazul în care, după ce expiră perioada contractului, arădenii nu reuşesc să facă rost de bani pentru a-şi recupera aurul amanetat, acesta rămâne spre vânzare sau topire la casele respective.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite