ARAD: Arădenii, speriaţi de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gripa porcină raăspândeşte panică printre arădeni, mulţi dintre aceştia prezentându-se la medic la cele mai mici simptome de răceală.

Este şi cazul unor tineri părinţi care au alertat miercuri seara medicii de la Spitalul Clinic Judeţean Arad, speriaţi că micuţul lor, în vârstă de 1 an şi 6 luni ar fi putut contacta virusul gripei porcine.

“Familia s-a întors din Portugalia şi a tranzitat Spania. Pe drum, copilul a răcit şi a fost dus de urgenţă la medic. A fost consultat de medicul de gardă, care a constatat că nu se impune internarea ci trimiterea micuţului acasă unde va fi supravegheat de medicul de familie”
, a declarat Mirandolina Prişcă, directorul Spitalului Clinic Judeţean Arad.

La rândul său, dr. Mihai Târcuş, şeful Autorităţii de Sănătate Publică Arad a precizat că nu e cazul ca populaţia să intre în panică. “Copilul nu avea o stare febrilă foarte mare caracterisitică gripei porcine. Pentru liniştea familiei i-au fost recoltate porbe biologice care au fost trimise la analize la un laborator din Capitală”, a declarat Mihai Ţârcuş.

La rândul său, dr. Pavel Vrabie, medic epidemiolog a susţinut că micuţul nu prezintă niciuna dintre simptomele gripei porcine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite