ARAD: Arădenii coleborează cu maghiarii pe probleme de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Arad se desfăşoară, în perioada 8-9 mai 2009, întâlnirea Instituţiilor de Cultură şi Învăţământ  din Judeţele Arad – Bekes, eveniment organizat de  Consiliul Judeţean Arad.

Deschiderea evenimentului a avut loc astăzi, 8 mai 2009, cuvântul de bun venit fiind adresat de vicepreşedintele Consiliului Judeţea A,rad Adrian Ţolea. Acesta şi-a exprimat speranţa că cele două delegaţii vor continua colaborarea în cadrul parteneriatului pe teme de cultură, iar rezultatele vor fi benefice pentru ambele judeţe.

În cadrul seminarului, invitaţii maghiari au putut asista la prezentarea Strategiei Culturale a judeţului Arad şi a calendarului evenimentelor Culturale ale Judeţului Arad.

La rândul lor, colegii maghiari au făcut o prezentare privind programele de  finanţare ale Uniunii Europene pentru cultură în perioada 2007-2013. În cadrul primei zile a evenimentului au mai fost cuprinse o vizită la Muzeul de Artă Arad, la Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol” şi la Liceul de Artă „Săbin Drăgoi”.

Ziua de sâmbătă va cuprinde program de lucru în judeţ, mai precis în oraşul Pecica. Oaspeţii vor avea ocazia să viziteze Casa de Cultură Pecica. Aici au fost programate o serie de evenimente dedicate Zilei Europei, la care vor participa şi partenerii maghiari. În program sunt trecute vizitarea expoziţiei de pictură executată de copiii din Pecica şi desfăşurarea unui recital de dansuri folclorice prezentat de Ansamblul Folcloric din Pecica.

La finalul celor două zile de lucru, delegaţia maghiară se va întâlni şi cu rezentanţii Comunităţii Maghiare din Pecica.

„A fost o întâlnire de lucru eficientă în subcomisia de cultură din cadrul Comisiei mixte Arad-Bekes. Cele două judeţe colaborează foarte bine pentru a impelmenta cât mai multe proiecte comun,  finanţate atât din surse proprii, cât şi din fonduri transfrontaliere”, a declarat vicepreşedintele Adrian Ţolea.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite