APCE solicită investigarea aprofundată a zborurilor ilegale ale CIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat cu majoritate de voturi o rezoluţie de condamnare a zborurilor ilegale efectuate de CIA, cu escale în unele ţări europene, pentru

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a adoptat cu majoritate de voturi o rezoluţie de condamnare a zborurilor ilegale efectuate de CIA, cu escale în unele ţări europene, pentru presupusa transportare a unor suspecţi de terorism din America în ţări unde tortura este permisă. Rezoluţia cere - fără a le nominaliza - ţărilor care ar fi autorizat asemenea practici (printre acestea a fost vehiculat şi numele României) să ia măsuri pentru ca astfel de practici să nu se mai producă.
"Nu se poate admite ca, indiferent de crimele care sunt acuzaţi, oamenii să dispară fără urmă", a declarat secretarul general al Consiliului Europei, Terry Davis, precizând că, potrivit rezoluţiei adoptate, ţările implicate trebuie să întreprindă investigaţii aprofundate pentru elucidarea tuturor aspectelor acestei chestiuni. El a adăugat că va recomanda tututor celor 46 de state membre ale Consiliului Europei să introducă legislaţii speciale care să prevină reeditarea unor asemenea precedente. Pe de altă parte, pentru prima oară, comisarul pentru justiţie al Uniunii Europene, Franco Frattini, a admis că teritoriul european a fost folosit pentru zborurile speciale întreprinse de CIA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite