AOAR, cu lupa pe fondurile structurale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) va monitoriza împreună cu un grup format din reprezentanţi ai patronatelor, sindicatelor şi băncilor modul în care instituţiile statului

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) va monitoriza împreună cu un grup format din reprezentanţi ai patronatelor, sindicatelor şi băncilor modul în care instituţiile statului vor gestiona acordarea fondurilor structurale. Grupul de control va da publicităţii lunar un raport asupra activităţii ministerelor şi autorităţilor locale. Principalele ţinte ale analizei vor fi procesele de aprobare a programelor operaţionale sectoriale (POS), procesele de selecţie a proiectelor, decontările şi încasările fondurilor europene, dar şi organizarea sesiunilor de depunere de proiecte. "Organizaţiile din sistemul bancar românesc au creat deja mecanismele pentru finanţare, dar se confruntă cu lipsa informaţiilor concrete. Nimeni nu este în stare să ne ofere informaţii concrete cu privire la termene, responsabilităţi şi corelările existente între instituţiile guvernamentale implicate în proiectele fondurilor structurale", a declarat preşedintele AOAR, Florin Pogonaru (foto).

Directorul general al CEC, Mihaela Ciobotea, a spus că banca nu poate definitiva un produs bancar de finanţare atât timp cât nu se ştie exact care sunt paşii necesari pentru acordarea fondurilor. "Din acest motiv avem resurse blocate", a spus reprezentantul CEC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite