ANI a sesizat DNA pentru anchetarea fostului ministru al Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate a finalizat ancheta în cazul fostului ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, şi a sesizat DNA, cerând procurorilor să-l ancheteze pentru conflict de interese.

Inspectorii de integritate susţin că au indicii temeinice cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese de către Ioan Botiş, "constând în îndeplinirea unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani, sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură".

Fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, a declarat, pentru Mediafax, că nu a primit nicio informare oficială privind anchetarea sa de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), precizând  că a primit o singură notificare privind verificarea de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stării de incompatibilitate.

Botiş a demisionat din funcţia de ministru după ce s-a descoperit că soţia sa câştiga lunar 8.400 de lei din fonduri europene.

Un ONG care a primit fonduri europene în valoare de 500.000 de euro, la o lună după ce Botiş a preluat mandatul de ministru, are sediul acasă la fostul ministru. Ligia Botiş, consilier la această firmă, este plătită din bani europeni. Practic, fostul ministru al Muncii a aprobat finanţarea propriului proiect.

Inspectorii ANI mai aduc acuzaţii susţinând că sunt indicii privind săvârşirea de posibile fapte de corupţie şi de către Dorin Radu Stoina, reprezentant al Asociaţiei "Parteneriat Euroactiv" Bistriţa, şi de Carmen Diana Magda, manager al proiectului.

"Nu sunt în această asociaţie. Nu am nicio calitate. Asociaţia are un sediu pe strada Industriei şi până îşi termină sediul au un sediu la mine, dar nu în baza unui contract. Stau acolo temporar. Nu sunt asociat, nu sunt membru", a declarat  Botiş după apariţia acestor informaţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite