ANAF a publicat lista firmelor inactive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)  a publicat o listă de  92.227 de agenţi economici care au fost declaraţi inactivi, informează un comunicat al instituţiei. Firmele care se află în stare de insolvenţă sau de dizolvare nu figurează pe lista ANAF, disponibilă pe site-ul www.anaf.ro.

Majoritatea societăţilor existente pe lista ANAF au fost declarte inactive pentru că nu şi-au depus obligaţiile declarative prevăzute de lege pe parcursul ultimelor şase luni. De asemenea, 5.462 de contribuabili au fost declaraţi inactivi deoarece au refuzat inspecţiile fiscale sau nu şi-au declarat sediul social.

Potrivit prevederilor articolului 153 din Codul fiscal, contribuabililor înscrişi în lista firmelor declarate inactive li se anulează, din oficiu, înregistrarea în scopuri de TVA. De asemenea, anularea codului de TVA se realizează în prima zi a lunii următoare celei în care contribuabilul a fost declarat inactiv.

Pentru a fi declaraţi inactivi, contribuabilii trebuie să nu îşi îndeplinească, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligaţie declarativă prevăzută de lege, să se sustragă de la efectuarea inspecţiei fiscale prin declararea unor date de identificare a sediului social care nu permit organului fiscal identificarea acestuia, sau ca organele fiscale să constate că nu funcţionează la sediul social sau la domiciliul fiscal declarat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite