AIG, obligată să returneze bonusurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

American International Group (AIG) trebuie să ofere compensaţii contribuabililor pentru primele de 165 milioane dolari plătite angajaţilor, a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, citat de Reuters.

Aceasta este condiţia pentru a primi sprijinul promis de guvern, de 30 de miliarde de dolari.

Guvernul a salvat compania de la faliment de trei ori, investind 180 de miliarde de dolari în salvarea ei. AIG este în proces de  restructurare, iar conducerea firmei plănuieşte concedieri şi închiderea unor afaceri, potrivit purtătoarei de cuvânt a companiei, Christina Pretto.

Geithner spune că Trezoreria colaborează cu Departamentul Justiţiei pentru a vedea cum pot recupera primele. ”Vrem să ne asigurăm că vor exista compensaţii pentru sumele pe care nu le vom putea recupera”, a spus acesta.

Audieri la Camera Reprezentanţilor

Declaraţiile lui Geithner vin în contextul în care directorul executiv al AIG, Edward Liddy, va fi audiat în faţa unei subcomisii a Camerei Reprezentanţilor. Preşedintele american Barack Obama a declarat că vrea să folosească toate mijloacele legale pentru a împiedica AIG să acorde prime angajaţilor, din departamentul care a cauzat probleme companiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite