Raportul AIEA arată că Iranul are suficiente date pentru a crea o bombă nucleară- Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de azi scrie despre un raport confidenţial AIEA ce arată că Iranul are toate resursele pentru a construi o bombă atomică, Obama nu a reuşit să aducă Jocurile Olimpice la Chicago sau autorităţile indoneziene încearcă cu disperare să îi salveze pe supravieţuitorii seismului de miercuri. Printre alte subiecte, Brazilia încearcă să-i convingă pe sceptici că poate să organizeze şi Cupa Mondială din 2014 ş


Raportul AIEA arată că Iranul are suficiente date pentru a crea o bombă nucleară
. Un raport confidenţial realizat de personalul ONU arată că Iranul are suficiente informaţii şi resurse pentru a crea şi produce o bombă atomică, scrie Reuters. Şi cu toate acestea Iranul, care respinge acuzaţiile Occidentului ce susţin că Teheranul caută să construiască arme nucleare, s-a întâlnit joi cu cele şase puteri ale lumii la Geneva şi a purtat discuţii constructive cu delegaţiile prezente.

Înfrânt la Olimpiadă, Obama are nevoie de învingători precum The Yankees. The New York  Daily News scrie că oraşul susţinut de Obama la JO, Chicago, nu avea cum să câştige. Era un lucru pe care americanii trebuiau să îl ştie de mult timp. Publicaţia notează că probabil că lumea nu urăşte SUA acum la fel de mult ca anul trecut, în schimb Comitetul Internaţional Olimpic: Da. De aceea Obama are nevoie de învingători precum The Yankees.

Indonezia îşi caută supravieţuitorii
. Armata indoneziană a ajuns în sfârşit să cerceteze zonele cele mai afectate de seismul de miercuri. Ea s-a folosit de două tractoare pentru a dezgropa oamenii şi casele lor. Doar că acţiunea de salvare s-a dovedit a fi foarte dificilă, unul dintre utilaje cedând foarte rapid. The New York Times scrie că echipele de salvare încearcă cu disperare să îi salveze pe cei care au rămas izolaţi din cauza dezastrului.

Cupa Mondială vs. Jocurile Olimpice. Organizatorii brazilieni ai JO resping suspiciunile cum că pregătirile pentru Olimpiadă ar putea fi îngreunate de startul Cupei Mondiale din 2014. Unii critici s-au arătat îngrijoraţi de faptul că infrastructura ţării nu ar putea să suporte două evenimete atât de mari la un interval atât de mic. Însă secretarul general al Rio 2016 a declarat că organizarea celor două evenimente nu se încurcă, ci dimpotrivă se completează una pe cealaltă , scrie BBC.

A început distribuirea ajutoarele pentru sinistraţii din Indonezia. Ajutoare de prin toate colţurile lumii au ajuns în Insulele Sumatra, după ce zona a fost devastată de seismul de miercuri. China View scrie că mii de oameni au rămas fără adăpost, iar infrastructura a fost grav deteriorată. Peste 22.000 de construcţii au fost distruse în întregime şi peste 16.000 au fost alterate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite